Sunday 15 June 2014

blueberry tart gulung

Hari ni aku nak shared dgn uols resipi yang aku baru cuba iaitu blueberry tart gulung........kita tgk bhn2bnye dahulu yang penting pertama sekali kita mesti
ada buttercup.....saya guna kan yg ini....
   

250 gm butter cup
1 biji kuning telur 
Sedikitesen vanila 
100 gm susu pekat
100gm tepung jagung
Selebihnya tepung gandum
Sedikit pewarna purple
White coklat untukhiasan....



Cara nye ialah.........
Macam biasa pukul mentega dengan susu, telur,dan esen vanila pukul rata tetapi jangan terlalu kembang....masukan tepung jagung sedikit demi sedikit dan tepung gandum sedikit demi sedikit sehingga doh tidak terlalu lembik dan
 tidak terlalu keras .......

Bila dah sebati boleh lah kita terap dengan acuan 


Ini saya buat tart gulung dan teratai ....

Bakar dengan suhu 180 darjah celcius dalam masa 15 minute





No comments:

Post a Comment